• Exploatarea Miniera Rm. Valcea

 • Luni – Joi: 7:30 – 16:00
  Vineri: 7:30 – 13:30

 • +40.250.731.903

 • office@salvil.ro

 • Activități de agrement în Ocnele Mari

  Bai in strandurile cu apa sarata

  Baile in strandurile cu apa sarata din Ocnele Mari si Ocnita atrag an de an multi turisti, datorita efectelor lor terapeutice in vindecarea sau ameliorarea diverselor afectiuni, de la boli ale sistemului locomotor- reumatism, artroze, artrite – pana la afectiuni ale aparatului respirator sau boli ginecologice. Namolul sapropelic de la Ocnita este de asemenea un adevarat miracol- asemanator ca si proprietati, dar mult mai putin cunoscut, cu cel de la Techirghiol (de asemenea namol fosil- sapropelic). In vremea regimului comunist, namolulul de la Ocnita era trasnportat la Baile Govora, unde era folosit in cadrul bazei de tratament.

  Mountain - bike

  Dealurile din jurul Ocnelor Mari, cu inaltimi cuprinse intre 400 – 600 m, prezinta numeroase trasee propice pentru mountain – bike, de la pante line, prin padure, pana la trasee cu grad inalt de dificultate – inclusiv pe coastele calcaroase ale Evantaiului.

  Drumetii

  Traseele pentru drumetii sunt usor de gasit, chiar daca nu sunt marcate cu indicatoare speciale; este simplu: in orice directie te hotarasti sa te indrepti, in jurul Ocnelor Mari, vei descoperi peisaje minunate, dealuri acoperite cu paduri, livezi si poieni, asezari uitate de vreme, cu cateva case, cocotate pe dealuri, multa lumina si aer curat.